maandag, 26. november 2012 - 10:20

Zoekactie naar ketting omgeving Malledijk in Spijkenisse

Rotterdam

Specialisten en een duikteam van de politie gaan maandag in de omgeving van de Malledijk in Spijkenisse op zoek naar een ketting van een 43-jarige vrouw die daar begin 2010 zwaargewond werd gevonden.

De vrouw werd destijds op de vroege ochtend van 28 januari gevonden in een sloot vlakbij de Malledijk. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed ze enkele dagen later aan haar verwondingen.

Beroving
De 43-jarige vrouw woonde in Spijkenisse. Ze werd gevonden na een melding van een onbeheerde fiets ’s ochtends om 7.15 uur. Na uitgebreid onderzoek kon destijds niet vastgesteld worden of sprake was van een ongeval, of dat de vrouw slachtoffer was van een misdrijf. Zo was er geen aanleiding om te denken dat er spullen van de vrouw weg waren, en bovendien werd haar tas in haar buurt gevonden. Er was dus geen reden om in de sloot te zoeken.

De zaak werd dan ook afgesloten. In 2012 ontdekte het politieteam dat onderzoek deed naar de vermiste en inmiddels dood gevonden Farida Zargar dat een 35-jarigeman die daarvoor vastzat mogelijk ook betrokken was bij de dood van de 43-jarige vrouw. Mogelijk was zij toch slachtoffer van een beroving die de verdachte samen met een 20-jarige andere man uit Spijkenisse zou hebben gepleegd.

Halsketting ontnomen
In het onderzoek is nu informatie binnengekomen die erop zou duiden dat van de vrouw een halsketting is afgenomen. Het politieteam zoekt maandag met een metaaldetector in een ruim gebied rondom de plek waar de vrouw werd gevonden. In de sloot zal een duikteam op zoek gaan naar de ketting.
Provincie:
Tag(s):