woensdag, 19. december 2012 - 22:50 Update: 08-07-2014 0:44

Zwolle wint aantrekkelijk bekerduel na verlenging van Go Ahead

[ELF-Voetbal] Go Ahead Eagles en PEC Zwolle heb er woensdagavond een echte bekerwedstrijd van gemaakt in Deventer. Zowel de Jupiler League-club als de bezoekers uit Zwolle gooiden al hun energie in de wedstrijd om de volgende ronde te halen. Uiteindelijk was het PEC Zwolle dat aan het langste eind trok.

In de eerste helft hadden beide ploegen al de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar lieten de kansen onbenut. Tien minuten na de theepauze vond Youness Mokhtar namens Zwolle wel het net en zette zijn werkgever op een 0-1 voorsprong. Het was echter Xander Houtkoop die vijf minuten later de stand weer gelijk trok. Die stand stond ook na negentig minuten op het scorebord.

In de verlenging gingen beide partijen tot het uiterste om strafschoppen te voorkomen. Na tien minuten in het eerste bedrijf leken de gasten op rozen te zitten na een doelpunt van Fred Benson, maar een minuut later kon FC Twente-huurling Cas Peters met een hard schot de 2-2 binnenwerken.

In de tweede helft van de verlenging had Go Ahead meerdere kansen om de wedstrijd in het slot gooien. Houtkoop dook diverse keren vrij voor Zwolle-doelman Diederik Boer op, maar kon zijn zenuwen niet onder bedwang houden. Uiteindelijk kreeg Go Ahead de deksel op zijn neus omdat Benson vlak voor tijd de 2-3 binnen werkte en daarmee de eindstand bepaalde.