zaterdag, 29. juni 2013 - 19:54 Update: 03-07-2014 0:55

14.000 euro en auto in beslag genomen na controle

Auto van Heemstraat | Politie
Foto: Politie
Geld van Heemstraat | Politie
Foto: Politie
Den Haag

De politie van bureau De Heemstraat doet onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken door een 45-jarige man uit Den Haag. Agenten zagen zaterdagmorgen op de Schalk Burgerstraat een auto dubbel geparkeerd staan en controleerden deze. De bestuurder van de auto kwam aanlopen en werd aangesproken door de agenten.

De bestuurder was direct erg zenuwachtig en gaf met trillende hand zijn rijbewijs. Nadat de bestuurder was aangesproken op zijn parkeergedrag zagen agenten cosmetische artikelen in de auto liggen. Omdat bekend is bij de politie dat dergelijke niet originele merkartikelen te koop worden aangeboden vonden de agenten dit verdacht. Met toestemming van de bestuurder werd verder in de auto gekeken. Nadat er softdrugs was gevonden werd de bestuurder gefouilleerd op basis van de Opiumwet.

Bij de man werd een stapel bankbiljetten, in totaal ruim 11.000 euro, en diverse mobiele telefoons aangetroffen. Vanwege de grote hoeveelheid contanten vermoedt de politie dat deze niet op legale wijze zijn verkregen. De auto van de man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar werden nog meer geld, softdrugs en sleutels van meerdere auto’s aangetroffen. Het totaal aan aangetroffen contanten bedraagt 14.000 euro. Het geld en de goederen zijn eveneens in beslag genomen en de politie is vervolgens een onderzoek gestart naar mogelijke witwaspraktijken door de man.

Provincie:
Tag(s):