vrijdag, 6. december 2013 - 8:56 Update: 03-07-2014 0:47

17-jarige Amsterdammer komt om bij ongeval in Zaandam

MV Blik op Nieuws
Foto: MV Blik op Nieuws
Zaandam

Op vrijdagmorgen vond er op de Thorbeckeweg een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een 17-jarige Amsterdammer overleed.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto op de N516, vanuit de richting Zaandam in de richting Amsterdam, door nog onbekende oorzaak van de weg was geraakt en in de berm tegen een boom was gebotst. In de auto zaten twee personen. De 21-jarige bestuurder raakte gewond aan een schouder en is voor behandeling overgebracht naar het VUziekenhuis in Amsterdam. De 17-jarige passagier overleed ter plaatse.

De brandweer moest het wrak openknippen om het dodelijke slachtoffer uit de auto te kunnen halen. In het ziekenhuis is van de bestuurder bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De auto is door de politie meegenomen voor technisch onderzoek. De N516 in de richting Amsterdam is tot ongeveer 06.20 uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Provincie:
Tag(s):