dinsdag, 23. juli 2013 - 11:17 Update: 03-07-2014 0:54

38 miljoen voor talentvolle jonge onderzoekers

Foto van bul student | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

155 veelbelovende, jonge onderzoekers kunnen de komende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder uitwerken dankzij een Veni van NWO. Een Veni-financiering bedraagt maximaal 250.000 euro en is één van de persoonsgebonden financieringsvormen van NWO om wetenschappelijk talent te stimuleren.

De wetenschappers doen onderzoek naar een breed scala aan onderwerpen, van kwetsbaarheid voor stress in het brein, tot (Europese) grenzen aan sociale solidariteit en hoe het gebruik van plasma vliegtuigen aerodynamischer kan maken.

Veni's zijn maximaal drie jaar geleden gepromoveerd. Ze zijn vrij om hun onderzoeksonderwerp te kiezen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek. Veni biedt onderzoekers een eerste opstap in hun wetenschappelijke carrière. Zij gebruiken de Veni-toekenning hoofdzakelijk als salaris tijdens de onderzoeksperiode van drie jaar en schaffen specifieke apparatuur aan als dat nodig is.

Veni maakt onderdeel uit van de prestigieuze Vernieuwingsimpuls van NWO, bestaande uit Veni, Vidi en Vici. Hiermee biedt NWO wetenschappers in verschillende stadia binnen hun carrière de mogelijkheid om grensverleggend onderzoek te doen.

Categorie: