zaterdag, 6. juli 2013 - 9:09 Update: 03-07-2014 0:55

Aanhouding na woningoverval en achtervolging

Aanhouding na woningoverval en achtervolging
Foto: Archief FBF.nl
Aanhouding na woningoverval en achtervolging
Foto: Archief FBF.nl
Nunspeet

De politie heeft vanochtend vroeg rond 03.00 uur een 27-jarige man uit Ulft aangehouden; hij zou kort ervoor betrokken zijn geweest bij een gewapende overval op een woning eerder die nacht in Nunspeet.

De man werd na een zoektocht –waar ook een politiehelicopter bij werd ingeschakeld- aangehouden in een tuin van een woning in Epe. De overval aan de Arthur Briëtstraat in Nunspeet vond plaats rond 00.35 uur. Op grond van onderzoek gaat de politie er vanuit dat de bewoonster (persoonsgevens op dit moment niet bekend) opendeed nadat er was aangebeld. Daarop kwamen er naar verluidt drie mannen de woning binnen. De vrouw werd bedreigd met een vuurwapen (of iets wat daar op leek) terwijl anderen het huis doorzochten. Nadat de woning was doorzocht, ging men er met enkele sieraden in een personenauto vandoor.

Achtervolging

De politie –die door een getuige was gebeld- was snel ter plaatse en kon de auto nog zien wegrijden, waarop een achtervolging plaatsvond die eindigde op de Lichtmis in Epe. Bij deze achtervolging werd –naast diverse politievoertuigen- ook een politiehelicopter ingezet. Uiteindelijk kon de politie de Ulftenaar aanhouden; meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.