vrijdag, 5. april 2013 - 18:41 Update: 03-07-2014 1:00

Aanhouding voor overval maaltijdbezorger

Een 22-jarige Vlaardinger is vorige week vrijdag aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een maaltijdbezorger. Deze overval vond een week eerder plaats op de Adenauerlaan.

De 19-jarige maaltijdbezorger uit Schiedam reed vrijdagavond 22 maart nabij een tunneltje vlakbij de Loper in Vlaardingen toen hij werd overvallen. Nadat de verdachte de maaltijdbezorger had bedreigd met een wapen en beroofd van zijn geld, rende hij weg richting de Esdoorndreef.

Het slachtoffer kon een duidelijk signalement geven van de verdachte. Diverse eenheden van de politie zochten in de omgeving volgens het drie ringen model en op de plaats van de overval verrichtte de Forensische Opsporing sporenonderzoek. Ook werd met behulp van Twitter de hulp van bewoners gevraagd. De verdachte werd niet gevonden.

Een dag later zagen surveillerende agenten een jongeman lopen in Vlaardingen die exact voldeed aan het signalement. Hij werd gecontroleerd en nadat zijn identiteit was vastgesteld, werd na overleg toestemming gegeven door de officier van justitie om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. De aanhouding vond uiteindelijk plaats op vrijdag 29 maart in Vlaardingen, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Op de foto het buurtonderzoek in Vlaardingen-Holy dat plaatsvond na de overval.

Provincie:
Blik op 112: