vrijdag, 3. mei 2013 - 15:09 Update: 03-07-2014 0:58

Aanhoudingen na insluiping met gewonde

Aanhoudingen na insluiping met gewonde
Foto: Archief FBF.nl

De politie heeft vrijdagochtend rond 10.45 uur op de Volkelseweg in Wilbertoord drie mannen (35, 29 en 28 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats en een vrouw van 28 uit Uden aangehouden. Het viertal wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een insluiping in een woning aan de Hapseweg in Oeffelt, waarbij een vrouw gewond raakte.

Kort daarvoor zou er zijn aangebeld bij de woning. De 87-jarige bewoonster zag twee onbekende personen voor de deur staan, maar besloot niet open te doen. Op dat moment merkte de vrouw dat er twee mannen de woning waren binnengekomen via een andere ingang. De vrouw werd geduwd en kwam daarbij ten val, waarop de mannen het huis verlieten.

Een getuige hoorde de vrouw om hulp roepen en zag dat een aantal personen ervandoor ging in een blauwe Mercedes. Hij waarschuwde daarop de politie. Agenten zagen op de Volkelseweg in Wilbertoord het voertuig met daarin vier personen rijden en konden het viertal aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Het slachtoffer is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis met vermoedelijk een gebroken heup.

Provincie:
Blik op 112: