zondag, 21. april 2013 - 20:06 Update: 03-07-2014 0:59

Aanslag 30 april aangekondigd via Twitter door rappers

Foto van smartphone | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Op Twitter heeft een groep rappers gedreigd met een aanslag op 30 april. Ze zouden ´totale chaos´ willen.

De rappers die zich het Korps der Plagen noemen, twitterden ook: '30 april volgen wij Karst T. op en plegen wij onze eigen aanslag'. Dit meldt de zender AT5 zondag. 

Is dit echt een dreigement of of gaat het 'slechts'  om de provocerende clip? In de muziekvideo die 'Nederland' heet uiten de rappers kritiek op het patriottisme in Nederlanden en wijzen ze op alle zwarte bladzijden uit de vaderlandse geschiedenis.  Verder in het nummer zijn zinnen te horen als: 'Ik laat de leeuw in zijn hemd staan, ik heb nagedacht. Vandaag de dag is hij kwetsbaar, dus ik maak hem af.  Tijdens 'maak hem af' komt het hoofd van premier Mark Rutte in beeld.

Het verspreiden van dit soort uitlatingen via Twitter of andere social media neemt de politie heel serieus. Politie Amsterdam:'‘Wij hebben het ook gezien, maar het is nog te vroeg om er iets over te zeggen.' De politie neemt contact op met het Openbaar Ministerie om te kijken of de tweet strafbaar is. Of er op 30 april extra maatregelen worden genomen na deze dreiging, kon de politie nog niet zeggen. Ook de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)  is ervan op de hoogte. AT5 houdt er rekening mee dat de tweet een 'promotie' is voor een videoclip van de rappers.

Eén van de rappers, '1e Keuz', gaf zondag in het AT5 Nieuws toelichting op de clip en de tweet.  Het filmpje is te zien op de site van AT5. Overigens twitterde de rapper na de ontstane ophef nog het volgende: 'Ik denk dat ik maar echt met een bom naar Amsterdam moet op 30 april #karst.T'

 

Provincie:
Tag(s):