vrijdag, 19. april 2013 - 9:44 Update: 03-07-2014 0:59

Aanslagplegers Boston zijn broers uit Tsjetsjenië

foto van verdachten Boston aanslag
Foto: Bon
Boston

De twee verdachten van de bomaanslagen in Boston betreffen twee broers uit Tsjetsjenië. De Amerikaanse Veiligheidsdienst heeft dit vrijdag bevestigd tegenover de media.

 

Het gaat om immigranten uit Tsjetsjenië van 19 en 20 jaar oud. Dzhokhar A. Tsarnaev en Tamerlan Tsarnaev zouden al zeker een jaar in Amerika hebben gewoond.

Tijdens een vuurgevecht tussen de politie en de verdachten van de bomaanslag tijdens de marathon in Boston, is één van de verdachten om het leven gekomen. Dit meldt de politie van Watertown.  Eén agent kwam eveneens om het leven, een andere raakte zwaargewond.

De verdachten werd gesignaleerd in Watertown, een voorstand van Boston. Zij zaten in een SUV en nabij de campus van de MIT-University kwam het tot een vuurgevecht tussen de politie en de verdachten. Tevens gooide de verdachten enkele explosieven naar de politie.

Eén van de verdachten kon worden overmeesterd, maar overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens het ziekenhuis waren zijn verwondingen het gevolg van een explosie en kogels. Volgens onbevestigde berichten zou de man een bomgordel hebben gedragen. De andere dader (red. met witte pet op de foto) wist te ontkomen in een auto. De politie is een grote klopjacht begonnen naar deze man. De politie van Watertown adviseert inwoners binnen te blijven en automobilisten niet te stoppen voor mensen die langs de weg staan. 

De politie van Watertown laat via Twitter weten dat zij in en rond Watertown straat voor straat en huis voor huis op zoek zijn naar de tweede verdachte. De politie heeft de stad afgezet en er mag geen verkeer meer in of uit Watertown.
Categorie: