woensdag, 22. mei 2013 - 13:20 Update: 03-07-2014 0:57

Acht supporters aangehouden na openlijk geweld in Kidsvak ADO Den Haag

Foto van aanhouding | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De politie hield dinsdag 21 mei in de vroege ochtenduren acht verdachten in de leeftijd van 21-30 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij de geweldplegingen tijdens het eredivisie duel ADO Den Haag – Feyenoord van zondag 5 mei jl.

De aangehouden verdachten worden verdacht van het plegen van openlijk geweld waarbij zij die zondagmiddag tijdens het duel van ADO Den Haag tegen Feyenoord vanaf de Haaglandentribune het speciale kidsvak op wisten te komen waarbij meerdere bezoekers en stewards werden mishandeld. Door het gedrag van de nu aangehouden supporters ontstond grote consternatie in het kidsvak waarop over het algemeen kinderen met ouders en of begeleiders verblijven.

Direct na het duel startte de politie onder leiding van de officier van justitie een strafrechtelijk onderzoek. Dat onderzoek leidde naar de identiteit van de nu aangehouden verdachten. Deze personen in de leeftijd van 21- tot 30 jaar en afkomstig uit de regio Den Haag werden dinsdag 21 mei aangehouden en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

ADO Den Haag heeft inmiddels alle geidentificeerde bezoekers die hierbij betrokken waren een voorlopig stadionverbod gestuurd. In afwachting van het verdere onderzoek zal dit waar nodig worden omgezet in een langjarig verbod.

Provincie: