donderdag, 27. juni 2013 - 17:00 Update: 03-07-2014 0:55

Administratie Staatsloterij in beslag genomen

Foto van staatsloten | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Donderdagmiddag is er beslag gelegd door de deurwaarder namens de Stichting Loterijverlies op de administratie van de Staatsloterij, zowel op de digitale als de analoge. Dit meldt de stichting Loterijverlies donderdag.

'Recht ontnomen'
'Reden is dat de Staatsloterij ineens weigert veel van haar deelnemers inzicht te geven in hun speelgeschiedenis, die daardoor vaak niet meer kunnen bewijzen te hebben meegespeeld, er wordt hun een recht ontnomen,' aldus een verontwaardigde Ferdy Roet van Loterijverlies.

Misleid
Afgelopen maand concludeerde het gerechtshof Den Haag dat de Staatsloterij haar deelnemers tussen 2000 en 2008 heeft misleid. Het gerechtshof stelde daarmee Loterijverlies en haar vele tienduizenden gedupeerden in het gelijk. Maar sinds het arrest van het gerechtshof weigert de Staatsloterij ineens veel deelnemers inzicht te geven in hun speelgeschiedenis.

Deurwaarder, ICT-specialisten en politie
Namens al deze gedupeerden besloot de Stichting Loterijverlies beslag te gaan leggen op de complete administratie van de Staatsloterij. Dat is donderdagmiddag rond 14.30 uur gebeurd door een deurwaarder, vergezeld door onder meer ICT specialisten. Ook de politie was hierbij aanwezig.

Speelgeschiedenis geblokkeerd
Kregen deelnemers tot voor kort op hun verzoek hun speelgeschiedenis per post of e-mail toegezonden, nu verstrekken zelfs de telefonistes geen gegevens meer hierover. Ook via de website van de Staatsloterij kunnen veel deelnemers plotseling hun speelgeschiedenis niet volledig meer inzien.


Kopiëren
'Iedereen heeft het recht om te kunnen bewijzen dat ze hebben meegespeeld,' aldus Ferdy Roet van Loterijverlies. Hij is hier terecht furieus over. 'Je mag mensen gewoon geen recht ontnemen,' stelt hij. Het kan nog enkele dagen duren voordat de volledige administratie van de Staatsloterij is gekopieerd.

Provincie: