zondag, 18. augustus 2013 - 16:45 Update: 03-07-2014 0:53

ADO Den Haag pakt in slotseconde toch zege in Breda

[ELF-Voetbal] Een zege in dying seconds. ADO Den Haag heeft in de laatste seconden van de uitwedstrijd tegen NAC Breda haar eerste driepunter van het seizoen geboekt. Invaller Michiel Kramer ontpopte zich tot matchwinner in West-Brabant.

Met de 1-2 eindstand pakte de club eigenlijk onverwacht toch de zege. Vanaf elf meter kwam NAC Breda vijf minuten voor tijd immers toch nog langszij. Dat betekent dat NAC Breda als laatste club dit seizoen ook het net heeft weten te vinden. Voor ADO Den Haag opende Aaron Meijers de score. Bij de thuisclub debuteerde Gill Swerts juist tegen zijn voormalige werkgever op de rechtsbackpositie, terwijl bij tegenstander ADO Den Haag geen verrassingen in de startende elf waren te bewonderen. Het eerste kwartier in het Rat Verlegh Stadion verliep nog rustig. NAC Breda had meer balbezit, maar kwam feitelijk nauwelijks tot kansen. In die periode was er enkel consternatie in een strafschopsituatie. Maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük floot niet, toen Mike van Duinen tot twee keer toe naar de grond ging. Een tegenvaller vormde het afhaken van Kevin Jansen net voor het halfuur. De middenvelder van ADO Den Haag kwam verkeerd terecht, waarbij hij zijn knie flink verdraaide. Op een karretje werd hij van het veld gevoerd, waarna Christian Supusepa hem verving. Meijers schoof daardoor naar de linkermiddenveldpositie. Het kwam het niveau in de eerste helft niet ten goede. Enkel voor rust veerden de supporters nog even op, toen een vrije trap van Jordy Buijs op de binnenkant van de paal belandde. Ook in de tweede helft was er aanvankelijk weinig spektakel te zien. Zo eindigde een vrije trap van Ricky van Haaren in de 53e minuut in de handen van doelman Jelle ten Rouwelaar. In de 71e minuut leek NAC Breda toch op voorsprong te komen. Een voorzet van Elson Hooi werd bij de eerste paal door Alex Schalk ingekopt. Doelman Gino Coutinho redde. Datzelfde deed hij vier minuten later op een inzet van Jeffrey Sarpong. Uit de tegenaanval viel echter de 0-1. Juist op het moment dat de uitsupporters het 'Haagsch Kwartiertje' aan wilden heffen. Juist Meijers haalde vanaf 20 meter snoeihard uit. Vijf minuten voor tijd kwam NAC Breda toch langszij. Tom Beugelsdijk verloor een kopduel, waarna Schalk op Coutinho afging en door de goalie onderuit werd gebeukt. Vanaf elf meter schoot Alex Schalk 1-1 binnen. Invaller Michiel Kramer zorgde diep in de extra tijd toch nog voor de 1-2 Een treffer die Gill Swerts zich mocht aanrekenen. Hij legde de bal onbewust panklaar voor Kramer. Daardoor zijn Feyenoord en NEC de enige ploegen na drie wedstrijden nog zonder punten.