zondag, 20. oktober 2013 - 21:05 Update: 03-07-2014 0:50

Advocaat blij met punten en bitterballen

Foto van Dick Advocaat | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Alkmaar

(Elfvoetbal) Dick Advocaat boekte zondagmiddag bij zijn rentree bij AZ een 3-1 overwinning op SC Cambuur.

De coach, die onlangs nog zei tijdens zijn eerste periode als coach van de Alkmaarders te hebben genoten van de bitterballen van de club, was na afloop blij met de drie punten.

"Als grapje heb ik een paar dagen geleden gezegd dat ik mede vanwege de voortreffelijke bitterballen terug naar Alkmaar ben gekomen, leuk dus dat ze nu een schaaltje voor me hebben neergezet", reageert Advocaat happy.

"Zo'n eerste wedstrijd bij een nieuwe groep is altijd belangrijk", vervolgt hij. "Je merkte zeker in het begin dat er ook wat spanning op dit duel zat. En vergeet niet dat Cambuur als ploeg lastig te bestrijden is, zoals ook PSV heeft ervaren. Daarom ben ik tevreden. Ja, ook om Martens een vrijere rol te geven. Je levert daarmee fysiek wat in, maar je krijgt er voetballend vermogen voor terug."

Advocaat heeft nog geen duidelijk doel met AZ. "Toen ik vorig seizoen bij PSV begon heb ik gezegd dat we kampioen moesten worden. Die uitspraak heeft me het gehele seizoen achtervolgd. Die fout maak ik niet meer. Eind van het seizoen zien we wel op welke plaats AZ staat."  

 

Categorie: