woensdag, 5. juni 2013 - 16:37 Update: 03-07-2014 0:56

Afranseling na opmerking verstoren ooievaarsnest

Foto van ooienvaarsnest op paal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft woensdagochtend twee 13-jarige jongens aangehouden. 'Zij worden ervan verdacht vorige week twee leeftijdsgenoten te hebben mishandeld', meldt de politie woensdag.

Ooievaarsnest
De slachtoffers, een 14-jarig meisje en haar 12-jarige broertje, liepen die avond rond 19.30 uur over de Kerkhofdijk in Hattem ter hoogte van het stierenveldje om hun hond uit te laten. Ter hoogte van het ooievaarsnest stonden twee jongens die kennelijk het nest verstoorden.

Toen de slachtoffers daar een opmerking over maakten liepen beide jongens op hen af. De 12-jarige jongen werd daarbij een aantal malen hard met een stok geslagen en liep daardoor een bloedende hoofdwond op. Het meisje, dat haar broertje wilde helpen, werd ook geslagen en liep ook verwondingen op.


Gehoorschade en hersenschudding
Op een gegeven moment zagen de slachtoffers kans weg te komen. Een buurtbewoner ontfermde zich over hen en bracht ze naar huis. De twee moesten zich onder doktersbehandeling stellen, waarbij onder meer werd vastgesteld dat de 12-jarige jongen een gehoorstoring had en een zware hersenschudding.

In hoeverre de gehoorschade het gevolg is van deze mishandeling moet nader medisch worden onderzocht. Het meisje had naast diverse schrammen enkele gekneusde ribben opgelopen.


Aanhouding
De politie stelde een onderzoek in en kwam de twee jongens op het spoor. Twee 13-jarige jongens uit Hattem zijn aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De slachtoffers zijn over de aanhoudingen geïnformeerd.