donderdag, 4. april 2013 - 15:27 Update: 03-07-2014 1:00

Agent schiet asielzoeker in been

Agent schiet asielzoeker in been
Utrecht

Op donderdag 4 april heeft een agent bij een assistentieverlening op het AZC aan de Joseph Haydnlaan een man in zijn been geschoten. De man is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 11.45 uur kreeg de politie het verzoek om naar het AZC te komen omdat medewerkers zich bedreigd voelden door een bewoner. Agenten bemiddelden in dit conflict en de rust leek weergekeerd. Tijdens een daaropvolgend gesprek tussen de agenten en de bewoner, verdere gegevens nog onbekend, werd hij opnieuw agressief en toonde de man plotseling een mes. Een agent sommeerde de man het mes te laten vallen maar hier gaf hij geen gevolg aan.

Hierna werd een waarschuwingsschot gelost maar de man weigerde het mes los te laten. Daarna werd gericht geschoten op het been van de man. Hij kon hierna worden aangehouden en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwonding.

Het onderzoek naar de omstandigheden en de toedracht wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van de Rijksrecherche.
 

Provincie: