zondag, 28. juli 2013 - 17:37 Update: 03-07-2014 0:54

Agent vecht met buschauffeur, bus rolt intussen door

Foto van stopknop in bus | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft zaterdagmorgen op Ameland een man aangehouden op verdenking van het mishandelen van een buschauffeur. Dit meldt de politie zondag.

Agent in vrije tijd
De 35-jarige man werd zaterdagochtend op het Jan Roepespad in het Friese Hollum aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 55-jarige buschauffeur. 'De verdachte is een Nederlandse agent van politie die in zijn vrije tijd op het eiland verblijft. Hij is niet werkzaam in de regio Noord-Nederland', aldus de politie.

Eerder op de ochtend is er tussen de twee een woordenwisseling geweest n.a.v. een verkeerssituatie met de bus, die door de verdachte als gevaarlijk werd gekwalificeerd.

Worsteling
Later in de ochtend zag hij de buschauffeur opnieuw. Bij een halte stapte hij in de bus, en legitimeerde zich als politieman. Hierop ontstond een woordenwisseling waarbij de man de buschauffeur beetpakte en er een worsteling ontstond. 

Bus bosjes ingereden
Op dat moment begon de bus ook net te rijden. Omdat de chauffeur de bus niet direct meer kon laten stoppen, kwam deze langzaam rijdend in bosjes langs de weg tot stilstand. Een tiental geschrokken passagiers verliet hierna de bus. De chauffeur raakte licht gewond. De buschauffeur werkte hierna zijn belager de bus uit en waarschuwde de politie.

De verdachte is aangehouden en op verdenking van mishandeling ingesloten. Nadat hij is gehoord is hij zaterdagavond weer in vrijheid gesteld. De buschauffeur deed aangifte.

De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

 
Provincie: