zondag, 3. februari 2013 - 20:32 Update: 03-07-2014 1:03

Ajax boekt eenvoudige overwinning op VVV-Venlo

(ELF-Voetbal) Vorige week leed Ajax nog een pijnlijke nederlaag bij Vitesse, maar heeft deze fijn weg kunnen spoelen bij VVV-Venlo, wat vanmiddag geen partij was voor de huidig landskampioen. Via doelpunten van Siem de Jong, Viktor Fischer en Derk Boerrigter won de uitploeg met 0-3 van de Venlose voetbalclub. VVV kan mogelijk hekkensluiter worden door de nederlaag, maar dan moet Willem II straks winnen van Feyenoord.

Ajax had het in de beginfase lastig tegen VVV-Venlo, wat zich beter raad wist met het belabberde veld. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg: Kenneth Vermeer moest ingrijpen bij een inzet van Bryan Linssen. Aan de andere kant was Niki Mäenpää, sluitpost van de gastheren oplettend. De Fin was op tijd zijn doel uit om de snelle Jody Lukoki van scoren te houden. Ook Daley Blind was met een schot nog gevaarlijk namens Ajax. Tien minuten voor de rust zorgde Ajax uit het niets voor de 0-1. Het saaie duel kende weinig kansen, maar Christian Eriksen speelde fraai De Jong vrij. De Jong, vandaag weer in de spits geposeerd, faalde niet en tekende voor de 0-1. Met name de aanname van de aanvoerder van Ajax was fraai. Direct na de 0-1 was het VVV wat een kans kreeg, maar Vermeer lette goed op en hield Yanic Wildschut van de gelijkmaker. Doordat ook Fischer aan de andere kant miste, gingen de ploegen met een 0-1 ruststand aan de thee. Ook in de tweede helft kon VVV nauwelijks gevaarlijk worden. Ajax controleerde het duel en enkel Uche Nwofor en Wildschut waren enigzins gevaarlijk voor de Limburgers. Een kwartier voor tijd zorgde Fischer voor de beslissing. De Jong gooide vanaf rechts voor, Lasse Schöne legde af en zijn land- en teamgenoot scoorde resoluut de 0-2. Hierna was het duel gespeeld, al probeerde VVV het nog wel. Uiteindelijk was het Boerrigter die het duel tien minuten voor tijd besliste.