vrijdag, 19. april 2013 - 21:59 Update: 03-07-2014 0:59

Ajax lijdt duur, maar terecht puntverlies tegen Heerenveen

Ajax lijdt duur, maar terecht puntverlies tegen Heerenveen
Foto: Archief FBF.nl
Ajax lijdt duur, maar terecht puntverlies tegen Heerenveen
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(ELFVoetbal) Ajax heeft vrijdagavond duur puntverlies geleden in de strijd om het landskampioenschap. De Amsterdammers die in een zetel zitten na het gewonnen uitduel bij PSV (2-3) kwamen in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1).

Het duel in de Amsterdam ArenA ging aftastend van start. Na verloop van tijd nam de thuisploeg de overhand. De ploeg van trainer Frank de Boer kreeg kansen via onder meer Siem de Jong en Viktor Fischer. Laatstgenoemde zette zijn ploeg in de 26ste minuut op voorsprong. De jonge Deen stond ongedekt in het strafschopgebied en kon een afgemeten voorzet van Ricardo van Rhijn simpel binnenkoppen (1-0).

Ook Heerenveen creërde diverse mogelijkheden. Zonder de uitgevallen Filip Djuricic was onder andere topschutter Alfred Finnbogason gevaarlijk. Bij de derde kans voor de IJslandse spits was het scheepsrecht. In de 53ste minuut leverde Sven Kums een haarscherpe voorzet af die werd binnengetikt voor Finnbogason (1-1).

Pas twintig minuten voor tijd leek Ajax de treffer te boven. De Amsterdammers startten een slotoffensief die begon met een vrije trap van Christian Eriksen die na een touchering van Niklas Moisander de paak raakte. Aan de andere kant kreeg Yassine El Ghanassy een goede mogelijkheid op de 1-2, maar Ajax-doelman Jasper Cillessen bleek alert. De laatste kans was voor Derk Boerrigter die zijn rebound na een vrije trap net naast het doel zag verdwijnen. Hierdoor bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

Ajax heeft nu een voorsprong van zes punten op nummer twee Vitesse, dat zondag op bezoek gaat bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben samen met PSV een achterstand van zeven punten.

Categorie:
Tag(s):