woensdag, 25. september 2013 - 23:22 Update: 03-07-2014 0:51

Ajax ontsnapt aan uitschakeling tegen FC Volendam

foto van Ajax | fbf
Amsterdam

(ELF-Voetbal) Ajax is woensdagavond met de schrik vrij gekomen tegen FC Volendam. In de tweede ronde van de KNVB Beker waren de Amsterdammers met 4-2 te sterk. De eredivisieclub wist past in de verlening afstand te nemen van de Jupiler League-club.

Volendam begon behoudend aan de wedstrijd en probeerde vooral tegen te houden. Het doelpunt van Lucas Andersen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Overtuigend was het spel van Ajax echter niet. Dat leek Volendam te merken, waardoor ze in het tweede bedrijf verder naar voren gingen spelen. Twintig minuten voor tijd bracht Robert Mühren zijn werkgever op gelijke hoogte. Daarvoor hadden beide ploegen de nodige kansen gehad om een doelpunt te maken. Door het doelpunt van Mühren moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin leek Volendam even met de zege aan de haal te gaan. Mühren tekende in de eerste helft van de verlenging voor de 1-2, waardoor een stunt in de maak leek. Lasse Schöne trok met een schitterende vrije trap de stand gelijk, waarna Volendam het probeerde vol te houden tot de strafschoppenserie. Zo ver kwam het echter niet. Viktor Fischer en Schöne bepaalden in de laatste minuten de eindstand op 4-2.