vrijdag, 22. februari 2013 - 13:25 Update: 03-07-2014 1:02

Ajax strandt bij nemen strafschoppen

Roemenië - (Elfvoetbal) Ajax is donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers hadden een uitstekende uitgangspositie maar de ploeg moest het hoofd buigen na strafschoppen.

Ajax begon wel beter aan het duel in Roemenië. Het eerste gevaar van het duel kwam dan ook van de voet van een Ajacied. Een gegeven vrije trap na een overtreding op Siem de Jong werd door Christian Eriksen over het doel geschoten. Kort daarna was de ploeg van Frank de Boer opnieuw dichtbij een treffer maar via De Jong en opnieuw Eriksen wisten de Amsterdammers niet tot scoren te komen. In de 38ste minuut viel het doelpunt alsnog. Voor Ajax wel aan de verkeerde kant. Ricardo van Rhijn werd verrast door de linksachter van de thuisploeg. Latovlevici was daarna sneller bij de bal dan Kenneth Vermeer en hij wist de doelman te verschalken met een slim wippertje. Tijdens de tweede helft was het de thuisploeg die furieus van start ging. De ploeg van Frank de Boer werd continue op de huis gezeten door de actieve Roemenen. Het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg maar het schot verdween net naast het doel van Vermeer. In de 59ste minuut was de ploeg dichtbij de 2-0 maar de bal bellandde op de paal. Kort daarna was het dan toch raak voor Steaua. Een verre inworp werd nog weggekopt door Toby Alderweireld. De afvallende bal werd echter op een geweldige manier in de kruising geschoten door Vlad Chiriches. Daarna liet de ploeg van De Boer zien dat het wel kan voetballen. Zo was invaller Derk Boerrigter dichtbij een treffer maar zijn kopbal raakte de paal. Een schot van de Deen Eriksen ging enkele tellen later vlak naast het doel van Steaua Boekarest. Dit betekende tevens het laatste echte gevaar van de tweede helft. In de blessuretijd werd er door beide ploegen niet echt een vuist gemaakt. De grootste kans was voor de kleine Serrero maar hij schoot in kansrijke positie de bal naast het doel van Ciprian Tatarusanu. De stand bleef 2-0 in het voordeel van de thuisploeg en het betekende strafschoppen. Tijdens de strafschoppenserie leidde Lasse Schöne het verlies van de Amsterdammers in. De tweede penalty van de Amsterdammers werd gestopt door Tatarusanu. Toen ook Niklas Moisander faalde vanaf elf meter, hij schoot de bal over het doel, leek de hoop te zijn vervlogen bij de Amsterdammers. De Roemenen maakten geen fout en wisten al hun genomen penalties te benutten. Bij Ajax wisten Eriksen en De Jong hun penalty wel te verzilveren.