zondag, 8. december 2013 - 12:46 Update: 03-07-2014 0:47

Ajax weet NAC te overkla(a)ssen

Amsterdam

(Elfvoetbal) De jeugd heeft de toekomst, zo luidt het credo van Ajax. Het motto kreeg zaterdagavond vorm. Een hattrick van Davy Klaassen legde NAC Breda over de knie: 4-0.

De 20-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller van de Amsterdammers had 34 minuten nodig om zijn broodheer op voorsprong te brengen tegen de equipe van trainer Nebojsa Gudelj. Lasse Schøne zette hem met een fraaie pass vrij voor doelman Jelle ten Rouwelaar. Op slag van rust verdubbelde Klaassen de marge door een afgemeten voorzet van Viktor Fischer binnen te werken: 2-0. Ajax speelde niet groots, maar leidde wel. Coach Frank de Boer kon zijn geluk dan ook niet op.

Na de rust ging Klaassen verder met waar hij mee bezig was: het scoren van doelpunten voor Ajax. Een prachtige cross van Niklas Moisander kwam terecht bij de jongeling, die ijzig koel bleef toen hij wederom oog-in-oog met Ten Rouwelaar kwam te staan: 3-0. Vervolgens wist ook Bojan Krkic zijn doelpuntje mee te pikken. De 23-jarige Spanjaard promoveerde een voorzet van Ricardo van Rhijn tot assist. Het betrof alweer het tweede Ajax-doelpunt van de herstelde huurling van FC Barcelona.

Joey Suk zou in de laatste fase van de wedstrijd nog een directe rode kaart krijgen na een schandalige tackle op de enkels van Fischer. Ajax won uiteindelijk eenvoudig met 4-0. Een uitstekende overwinning in aanloop naar de cruciale Champions League-uitwedstrijd tegen AC Milan van komende woensdag (20:45). De hoofdstedelingen zullen daar moeten winnen om voor het eerst sinds zeven jaar te overwinteren in de Champions League.