zaterdag, 18. mei 2013 - 12:02 Update: 03-07-2014 0:57

Al weken geen beveiliging meer voor Curaçaose politicus Wiels

Foto van vuurwapen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De eigen partij van Hermin Wiels, Pueblo Soberano, zou weken geleden al opdracht hebben gegeven om de bewaking van Wiels stop te zetten.

Dat vertelt Betty da Fonte, de vriendin van de vermoorde politicus, zaterdag in een interview met de Telegraaf.  Da Fonte laat ook weten dat op de dag van de moord er een partijgenoot gebeld heeft die Wiels vroeg om naar de plek te komen waar hij later werd vermoord. Da Fonte wil de naam van deze partijgenoot niet noemen. Zij zegt hierover in de krant:'Later ontkende die persoon, die naar Helmin had gebeld, glashard. Erg vreemd, vindt u ook niet?'

Betty da Fonte denkt dat Hermin Wiels door zijn eigen partij is vermoord. Op de vraag of ze denkt dat de moord een politieke achtergrond heeft antwoord Da Fonte: "Jazeker, maar in mijn ogen is hij vermoord door zijn eigen partij". Betty da Fonte met wie Wiels 22 jaar een relatie had, heeft geen vertrouwen in de Curaçaose politie. Ze wil pas vertellen wat er gebeurd is als er Nederlandse rechercheurs naar het eiland komen.

Wiels werd op zondag 5 mei doodgeschoten op een strand op Curaçao. Twee broers die werden opgepakt, zijn sinds vrijdag niet meer verdacht van de moord. Er zijn nog geen andere verdachten.