zaterdag, 28. september 2013 - 13:21 Update: 03-07-2014 0:51

Albert Schweitzer Ziekenhuis op eerste plaats in Top-100

Foto van ziekenhuis | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Dordrecht

Volgens het Algemeen Dagblad (AD) is het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht het beste ziekenhuis van Nederland. Dit meldt de krant zaterdag.

Het ziekenhuis staat op de eerste plaats in de Top-100 van het AD. De krant heeft die samengesteld op basis van gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en medische richtlijnen. Het ziekenhuis heeft vestigingen in Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De ziekenhuizen zijn in de top-100 beoordeeld op zes hoofdpunten: verpleging, hart/vaten, kankeroperaties, veel voorkomende aandoeningen, veiligheid en patiënten. Het Albert  Schweitzer ziekenhuis scoort zo goed vanwege de zorg voor hart- en bloedvaten patiënten en mensen met kanker. En ook hoefden minder patiënten voor een tweede keer onder het mes vanwege complicaties.

De ziekenhuiszorg is in het afgelopen jaar in het algemeen opnieuw verbeterd, zo meldt de krant. Het is de 10e editie van de Top-100 en volgens minister Schippers van Volksgezondheid heeft het AD hiermee bijgedragen aan een betere zorg. Schippers in de krant: 'Het was pionieren en in het begin was er veel kritiek, maar het jarenlange onderzoek heeft echt effect. Het zet ziekenhuizen aan tot verbeteringen en veranderingen.' Zo is het aantal patiënten met doorligwonden drastisch gedaald, is er meer aandacht voor pijnbestrijding en ondervoeding en worden patiënten sneller geopereerd na een gebroken heup. Ook de kwaliteit van borstkankeroperaties en de behandeling van beroertes zijn in de afgelopen jaren aantoonbaar verbeterd.

Provincie:
Tag(s):