maandag, 3. juni 2013 - 17:55 Update: 03-07-2014 0:57

Alle 24.000 telefoons Defensie voorzien van Amber Alert

Foto van logo Amber Alert | Amber Alert
Foto: Amber alert
Den Haag

Alle 24.000 Defensiemedewerkers die een diensttelefoon hebben, zijn binnenkort automatisch aangesloten op het Amber Alert. 'Daarmee krijgen zij direct een melding als er een kind in ons land wordt vermist', meldt het ministerie van Defensie maandagmiddag.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft dat maandagochtend bekend gemaakt in de uitzending van Giel Beelen op Radio 3.

Vorige week was er een grote actie voor Amber Alert. De doelstelling was om 1 op de 10 Nederlanders aangemeld te krijgen voor het deze melding, om zo te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee zoeken naar vermiste kinderen.

Toename
Die doelstelling is ruimschoots overschreden. Op deze Dag van het Vermiste Kind is de voorlopige eindstand van de actie bekend gemaakt: 1.926.572 Nederlanders zijn nu aangemeld voor de ontvangst van het alarm. Dat is een toename met bijna een half miljoen aanmeldingen in 4 dagen. 

 

 

 

 

 

 

 

Defensie levert zeer regelmatig een bijdrage bij de opsporing van vermiste personen. De ondersteuning bij de zoektocht naar 2 broertjes uit Zeist ligt nog vers in het geheugen. 

 
Provincie:
Blik op 112: