zaterdag, 2. februari 2013 - 16:40

Amerikaanse Chevrolet uitgebrand in Oirschot

Oirschot

Zaterdagmiddag kort voor 13.30 uur werden de brandweerkorpsen van Best en Oirschot gealarmeerd voor een autobrand op de afrit Best van de snelweg A58 bij Oirschot.

Bij aankomst van de tankautospuit van de Oirschotse spuitgasten stond de auto al volledig in brand. Het voertuig stond echter niet op de afrit van de snelweg tussen Tilburg en Eindhoven maar op een naastgelegen weg genaamd Erica. Door nog onbekende oorzaak ontstond brand in het voertuig.

Kleine verkeerschaos
Nadat het vuur gedoofd was heeft de brandweer het wegdek gereinigd, de auto had tijdens de brand wat vloeistoffen gelekt op het wegdek. De aanwezige politie sloot de weg geheel af waarna een kleine verkeerschaos ontstond.

Nadat het gevaar geweken was werd de afzetting opgeheven zodat het verkeer weer gebruik kon maken van de weg welke momenteel heringericht wordt voor een betere doorstroming van het verkeer.
uitgevoerd. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande voertuig geborgen.

De uitgebrande Amerikaanse Chevrolet, een 2500 K3500 Duramax Diesel 4x4 Trekker uit 2004, is eigendom van American Car Sales uit Liessel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen van Amerikaanse auto’s.

Achter het uitgebrande voertuig was een oplegger gekoppeld waarop nog een andere Amerikaanse auto stond. De bestuurder wist deze nog in veiligheid te brengen door hem van de oplegger af te rijden en op veilig afstand te plaatsen.
Provincie:
Tag(s):