maandag, 22. juli 2013 - 8:42 Update: 03-07-2014 0:54

Auto over de kop na vluchten voor alcoholcontrole

foto van autodief | fbf
Foto: fbf

Bij een ongeluk op de A1 ter hoogte van Terschuur zijn in de nacht van zondag op maandag 22 juli een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 17-jarige vrouw uit Amsterdam gewond geraakt.

'Het ongeval gebeurde toen het voertuig waarin de twee zaten van de weg af raakte en over de kop sloeg na een politie-achtervolging', meldt de politie.

Achtervolging
De achtervolging begon in Rijssen waar agenten bezig waren met een alcoholcontrole. Toen agenten het voertuig wilden controleren, ging de auto met daarin de twee inzittenden er in hoog tempo vandoor. Hierop zetten diverse eenheden direct de achtervolging in. De auto reed over de A1 richting Amersfoort.


Over de kop
Tijdens de achtervolging werden snelheden van 180 km per uur gehaald. Rond 01.45 uur verloor de bestuurder ter hoogte van Terschuur de controle over het voertuig. Hierdoor belandde de auto in de bosjes en sloeg meerdere keren over de kop. Beide inzittenden raakten hierdoor gewond. De man raakte lichtgewond, de vrouw heeft vermoedelijk een bekkenfractuur. Beiden zijn naar het het ziekenhuis vervoerd.


De man is aangehouden. Hij was niet in bezit van een geldig rijbewijs. Zijn bloed zal worden gecontroleerd op alcohol. De politie onderzoekt de zaak verder.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):