zaterdag, 6. juli 2013 - 12:04 Update: 03-07-2014 0:55

Auto met zeven inzittenden over de kop geslagen

Foto van 112 logo | Archief FBF.nl
Foto: fbf archief
Joure

Agenten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag de melding dat er een auto op de kop in de berm lag op de Harddraversweg in Joure.

Daar aangekomen bleek de auto in brand te staan. Alle inzittenden waren gevlucht. Getuigen wisten te vertellen dat er meerdere mensen in de auto hadden gezeten en allemaal weggevlucht waren. Na een korte zoektocht vond de politie twee van de inzittenden, een 21-jarige en een 26-jarige man, beiden uit Engeland. De 21-jarige had onder invloed van alcohol gereden. Uit onderzoek bleek dat hij 1.3 promille (580 ugl) alcohol in zijn bloed had. Hierop werd hij aangehouden.

Spoorloos

Even later werd nog een derde man aangetroffen. Deze 22-jarige, ook uit Engeland, werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat er vermoedelijk zeven mensen in de auto hadden gezeten. De politie trof even later nog drie inzittenden aan, een 17-jarige, een 22-jarige en een 25-jarige, ook alleen uit Engeland. De 21-jarige zit nog vast. Een zevende inzittende is nog spoorloos.  

Uitgebrand

Vermoedelijk is de auto, komende vanuit de richting Uitwellingerga, met een relatief hoge snelheid, de rotonde Seewei/Harddraversdyk opgereden. Door de snelheid in combinatie met het hoge zwaartepunt van de auto (mede door het groot aantal inzittenden) kantelde hij op het moment dat de wielen het verhoogde middendeel raakten van de rotonde. Hierdoor schoof de auto op zijn kant over het wegdek en sloeg hij over de kop. Het voertuig brandde nagenoeg geheel uit.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):