zondag, 21. april 2013 - 11:18 Update: 03-07-2014 0:59

Automeeting Waalwijk door politie beëindigd

foto politie maakt eind aan meeting autoliefhebbers | Archief fbf
Foto: fbf archief
Waalwijk

In Waalwijk heeft de politie zaterdagavond een einde gemaakt aan een meeting van ongeveer 250 autoliefhebbers. Voor het evenement was geen vergunning aangevraagd.

Zaterdagavond verzamelden zich rond 20.00 uur op de Veerweg circa 250 liefhebbers van getunede en gepimpte (sport-) auto’s. Er was echter geen vergunning aangevraagd door de organisatie van dit evenement. Bij navraag bleek dat het ging om een meeting van de Lifestyle Tuning Community. Men had de bezoekers en deelnemers op hun website overigens gevraagd om de meeting rustig en zonder races te laten verlopen. De politie heeft geen geluidsoverlast of verkeershinder geconstateerd. De organisatie had vuilniszakken weggehangen voor het afval.

Geen vergunning

In overleg met de burgemeester van Waalwijk werd besloten dat het evenement beëindigd moest worden om openbare orde problemen te voorkomen. Voor dergelijke grote publieksevenementen is immers een vergunning vereist. De organisator kreeg de gelegenheid om de deelnemers en bezoekers vóór 23.30 uur te laten vertrekken. Dat verliep in alle rust en leidde niet tot incidenten.

 

Provincie:
Tag(s):