maandag, 2. december 2013 - 13:33 Update: 03-07-2014 0:47

Automobilist ernstig gewond bij ongeval A73 Echt

Foto van politieauto op vluchtstrook snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Echt

Een automobilist is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A73. Dit meldt de politie maandagmiddag.

'De autosnelweg is als gevolg van deze aanrijding richting het zuiden afgesloten voor verkeer', aldus de politie.

Door nog onbekende oorzaak kwam de bestuurder met zijn personenauto onder een aanhanger van een vrachtwagen terecht. Hierbij raakte de bestuurder (personalia nog onbekend) bekneld en moest door brandweer uit zijn benarde positie worden gehaald. Een gealarmeerde traumahelikopter is ter plaatse gekomen om medische assistentie te verlenen.

Het slachtoffer is in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het verkeersongeval, daarom blijven de rijbanen richting zuiden op de A73 voorlopig nog even afgesloten voor het verkeer. De bestuurder van de vrachtwagen is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.


De autosnelweg in de rijrichting zuiden is vanwege het verkeersongeval afgesloten voor verkeer in verband met het verkeersongeval. Automobilisten moeten de aangegeven omleidingsroutes volgen.

Provincie: