zaterdag, 25. mei 2013 - 16:21 Update: 03-07-2014 0:57

Automobilist onder invloed van GHB tot stoppen gedwongen

Automobilist onder invloed van GHB tot stoppen gedwongen
Foto: fbf
Almelo

De politie heeft zaterdagochtend een 30-jarige Hellendoornse automobilist op de A1 tussen Hengelo centrum en Hengelo Noord tot stoppen gedwongen omdat de man een gevaar op de weg was. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Surveillerende agenten zien rond middernacht de automobilist over de A35 rijden. De automobilist rijdt slingerend over de weg waarbij zijn snelheid varieert van 80 tot 150 km/u. De agenten vermoeden dat de automobilist onder invloed is en geven hem een stopteken. De automobilist reageert op geen enkele signaal van de agenten. Samen met assisterende agenten weten zij de man tot stoppen te dwingen, door hem klem te rijden. De automobilist probeert er dan nog vandoor te gaan en raakt een agent op een haar na.

De automobilist kan worden aangehouden en geboeid worden overgebracht naar het politie arrestantencentrum, waar hij is ingesloten. Een GGD-arts heeft een bloedproef genomen. Vermoed wordt dat de man onder invloed verkeerde van GHB. Hiervan is een fles in zijn auto aangetroffen. Tevens is zijn auto in beslag genomen.
 

Provincie:
Tag(s):