zaterdag, 27. april 2013 - 22:46 Update: 03-07-2014 0:58

Automobilist rijdt door en laat kind zwaargewond achter

Automobilist rijdt door en laat kind zwaargewond achter
Foto: fbf
Woerden

Een 41-jarige man uit Woerden is zaterdagavond 27 april aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij een ernstige aanrijding. Hierbij raakte een 10-jarig jongetje ernstig gewond.

Het jongetje werd op de Wilhelminaweg door een donkerblauwe VW transporter bestelbus geraakt toen hij aan het steppen was. Ondanks dat het ventje ernstig gewond raakte reed de bestuurder door. Omstanders belden direct 112 waarna ambulance en politie uitrukten. Het kindje bleek ernstig gewond en het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter. Nadat het slachtoffertje stabiel genoeg was is deze overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. Daar werd ernstig hoofdletsel geconstateerd evenals inwendig letsel. Rond 21.00 uur werd de toestand van het jongetje omschreven als zorgwekkend.

BurgerNet en Twitter

Direct na de aanrijding en het bekend worden dat de bestuurder was doorgereden, startte een BurgerNet actie in combinatie met diverse Tweets van politie Midden Nederland. Diverse media namen de berichtgeving over waardoor vele duizenden mensen in de provincie Utrecht het incident meekregen.

Politie via 112 gegidst

Rond 21.00 uur zag een ontvanger van BurgerNet de donkerblauwe VW rijden en belde direct 112. De beller bleef positie doorgeven terwijl meerdere politie-eenheden onderweg waren. Op de Waardsebaan werd de bestelauto aan de kant gezet en de bestuurder aangehouden. De auto is in beslag genomen. Via Twitter en een landelijk persalarm is de zoekactie naar de bestuurder en de auto beëindigd.
 

Provincie:
Blik op 112: