zaterdag, 4. mei 2013 - 17:14 Update: 03-07-2014 0:58

Autotransport op zijn kant in Botlektunnel A15

Foto van omleidingsbord | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Eerder vandaag botsten al zes auto's op elkaar in de Beneluxtunnel. Nu vond ook een ernstig ongeval plaats in de Botlektunnel, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Het ongeval gebeurde rond 15:15.  De tunnel bevindt zich in de A15 en het ging om de tunnelbuis vanuit Rozenburg naar Ridderkerk. In verband met het ongeluk ging de tunnel dicht. Het overige verkeer werd omgeleid via de Botlekbrug.

Update 15:35 uur
Door nog onbekende oorzaak is er in de tunnel een autotransport op zijn kant terechtgekomen. Ook zou er nog een auto met aanhanger bij de aanrijding betrokken zijn. Op Twitter wordt geroepen dat de auto over de kop geslagen is. Dit laatste wordt echter vooralsnog niet bevestigd. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat de afsluiting nog wel een uur duren.

Update 16:00 uur
Ondanks dat er diverse hulpdiensten, waaronder de ambulance, naar de Botlektunnel geroepen zijn, is het vooralsnog niet bekend of er bij het ongeluk ook iemand gewond is geraakt.

Update 16:15 uur
Door de afsluiting van de tunnel is er een file ontstaan. De staart van de file staat bijna op de N15. De file meet een lengte van 3 kilometer waarin het verkeer volledig vast staat. Vooralsnog lijkt het erop dat de tunnel om even na 16:30 uur vrijgegeven kan worden.

Update 16:45 uur
De tunnel is zojuist vrijgegeven. Er is geen uitvoerig onderzoek uitgevoerd, maar er zijn wel wat overzichtsfoto's gemaakt. Verder is door de politie bekend gemaakt dat er één persoon gewond is geraakt. Deze is met onbekend letsel naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis vervoerd. De file die door de afsluiting is ontstaan zal nu snel gaan oplossen.

Provincie: