zondag, 11. augustus 2013 - 11:19 Update: 03-07-2014 0:53

Bakkali steelt de show bij ruime zege PSV

Eindhoven

(ElfVoetbal) PSV heeft de koppositie in de Eredivisie gegrepen. Aan de hand van Zakaria Bakkali wonnen de Eindhovenaren met 5-0 van NEC. De jonge buitenspeler scoorde maar liefst drie keer in het Philips Stadion. Georginio Wijnaldummaakte de andere twee treffers.

Vanaf de eerste minuut bepaalde PSV alles wat er op het veld gebeurde. NEC kon alleen maar tegenhouden in Eindhoven en dat resulteerde in veel kansen voor de thuisploeg. Bakkalischoot al na zes minuten raak. Jurgen Locadia gaf hem de bal en na een passeerbeweging wist de buitenspeler met links raak te schieten. De bal verdween via de onderkant van de lat in het doel.

PSV bleef kansen creëren, maar de doelpunten kwam pas in de tweede helft. NEC kwam er één keer gevaarlijk uit, maar verdediger Jeffrey Bruma kon een tegentreffer voorkomen. In de 47ste minuut was het duel beslist toen Bakkali zijn tweede van de avond maakte. Vanaf rechts kwam de buitenspeler naar binnen en met links wist hij de lange hoek te vinden: 2-0.

Daarna was het de beurt aan aanvoerder Wijnaldum. Eerst schoot hij raak met links op aangeven van Adam Maher. De verdediging van de Nijmegenaren zag er daar niet goed uit. Een kwartier voor tijd maakte Wijnaldum ook de 4-0. Een goede combinatie tussenLocadia en Jetro Willems leidde het doelpunt in. Willems gaf de bal aan Wijnaldum en hij schoot raak in de korte hoek.

Het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd: Bakkali. Vanaf de linkerkant kwam de zeventienjarige PSV'er naar binnen. Hij omspeelde een verdediger en vervolgens schoot hij prachtig raak in de verre kruising: 5-0. Hij is daarmee de jongste speler ooit die drie keer scoort in een Eredivisieduel.

PSV heeft nu zes punten uit twee wedstrijden met een doelsaldo van +6. Daarmee neemt het de eerste plek over van SC Heerenveen. NEC is hekkensluiter met een doelsaldo van -8.