donderdag, 19. september 2013 - 9:39 Update: 03-07-2014 0:52

Barça loopt in tweede helft weg bij Ajax

Amsterdam

(ElfVoetbal) FC Barcelona heeft plechtmatig gewonnen van Ajax. De Spaanse topclub speelde bij vlagen aardig voetbal, maar hoefde niet groots te spelen om uit te lopen naar een 4-0 overwinning. Vooral in de eerste helft kregen de Amsterdammers voldoende mogelijkheden om een doelpunt in Barcelona te maken.

De eerste doelpoging kwam op naam van Neymar. Het Braziliaanse wonderkind stuitte echter op doelman Kenneth Vermeer. De Amsterdammers wisten het twintig minuten lang vol te houden en incasseerden slechts wat speldenprikjes, maar na een vrije trap van Lionel Messi werd de score toch geopend. De Argentijn schoot de bal buiten het bereik van Vermeer. De Amsterdammers gooiden na de 0-1 achterstand wat schroom van zich af en probeerden met Barça mee te voetballen. Bojan Krkic had na dertig minuten een geweldige pass in huis op Ricardo van Rhijn. De Oranje-international kopte vervolgens in de handen van Victor Valdes. Ook de volgende mogelijkheid was voor Ajax. Kolbeinn Sigthórsson werd ten val gebracht, maar de Noorse arbiter liet doorspelen. Dit leverde een gigantische mogelijkheid voor Lerin Duarte op, maar zijn schot was te zacht om Valdes te passeren. Messi kreeg op slag van rust ook nog een schietkans, maar ook hij produceerde slechts een rollertje. Diezelfde Messi verdubbelde in de tweede helft de score. Na een snelle uitbraak kwam de bal bij de international. Hij speelde Stefano Denswil simpel uit en schoot zijn tweede van de avond binnen. Nog geen minuut later had hij ook de 0-3 om zijn voet. Messi zag de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Twintig minuten voor tijd zou Barça op 3-0 komen. Na een afgemeten voorzet van Neymar wist verdediger Gerard Piqué raak te knikken. Cristiano Ronaldo maakte dinsdagavond een hattrick voor Real Madrid en dus wist Messi wat hem te doen stond. De wereldster zette de verdediging van Ajax te kijk en maakte ook zijn derde doelpunt van de avond. Javier Mascherano veroorzaakte een minuut later een strafschop en dus kon Ajax vanaf elf meter aan haar eretreffer komen. Sigthórsson kwam echter met een zwak balletje, waardoor Valdes redding bracht op de penalty. Zodoende bleef de stand teken op 4-0.