zondag, 14. juli 2013 - 10:53 Update: 03-07-2014 0:55

Begin van Vierdaagsefeesten druk bezocht

Foto van aanhouding politie | Archief MV
Foto: Bon
Nijmegen

Zaterdag 13 juli zijn de vierdaagsefeesten in Nijmegen van start gegaan. Het was deze avond gezellig druk in de binnenstad. Kort voor middernacht zijn rond het Koningsplein de lichtkranten aangegaan omdat het daar zeer druk werd. Bezoekers is toen verzocht om een andere locatie te kiezen.

Ook in het Hunnerpark was het rond 24.00 uur druk maar nergens leidde dit tot grote problemen. In totaal zijn er deze avond en nacht 8 aanhoudingen verricht. Daarvan worden 6 personen verdacht van eenvoudige mishandeling. Drie daarvan werden aangehouden na een vechtpartijtje op de Grote Markt. Drie anderen na een vechtpartij op het Stationsplein. Eén man wordt verdacht van winkeldiefstal en 1 man is aangehouden voor openbare dronkenschap.

Alcoholcontroles
Ook dit jaar worden tijdens de 4Daagsefeesten weer alcoholcontroles gehouden. Op de eerste avond werd het team Verkeershandhaving van district Gelderland-Zuid geassisteerd door teams van de Landelijke Eenheid en teams uit de districten Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland.

Tussen 20.00 en 05.00 is gecontroleerd op de Prins Mauritssingel, de Neerbosscheweg en de Energieweg. In totaal werden 2591 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Daarvan moesten 23 bestuurders een ademanalyse ondergaan. De uitslagen varieerden van 140 ug/l (0,32 promille) voor een beginnend bestuurder tot aan 615 ug/l (1,41 promille). Van 4 bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Provincie: