zondag, 21. april 2013 - 12:11 Update: 03-07-2014 0:59

Bejaarde man (74) zomaar zwaar mishandeld op straat

Foto van politie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De politie is dringend op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling van een 74-jarige man uit Born die daarbij diverse breuken opliep.

Het slachtoffer liep donderdagmiddag 18 april rond 13.00 uur over de Obbichterweg en werd daar zonder aanleiding door een nog onbekend persoon met een hard voorwerp geslagen. Het incident gebeurde kort nadat hij een tweetal mannen was gepasseerd waarvan er een iets naar hem riep. Korte tijd later werd hij plotseling geslagen. Een eveneens onbekende vrouw heeft het slachtoffer overeind geholpen waarna deze naar huis loopt.  De vrouw  gaf aan dat ze daags ervoor ook door die man was mishandeld.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de man aan beide handen enkele vingers heeft gebroken, een kleine schedelbreuk en oogletsel heeft. De man is opgenomen in het ziekenhuis en zijn toestand gaat langzaam vooruit. Het signalement van de verdachte luidt: man, 30 tot 35 jaar, ca 1.80 meter lang, fors postuur, donker haar, zigeunertype, netjes gekleed. De politie stelt een onderzoek in en is dringend op zoek naar getuigen van het incident of mensen die informatie over deze poging tot doodslag kunnen verschaffen. Met name ook de genoemde vrouw die hulp heeft geboden en ook werd mishandeld, wordt dringend gevraagd contact op te nemen. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche Sittard via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Provincie: