woensdag, 5. juni 2013 - 19:16 Update: 03-07-2014 0:56

Benno L. in excuus-brief:man behoort van kinderen af te blijven

Foto van zwembad | EHF
Foto: EHF

Benno L, de zwemleraar die veroordeeld werd voor seksueel misbruik van kinderen, heeft vorig jaar een brief geschreven aan de stichting stop kinderporno & abuse en hierin zijn excuses aangeboden.

Omroep Brabant en EenVandaag hebben enkele citaten uit de brief in hun bezit. Zo schrijft Benno L. 'Ik had als volwassen man het inzicht moeten hebben dat een volwassen vent nooit een kind seksueel mag benaderen. Een volwassen man behoort van kinderen af te blijven.'
 

L. schrijft verder dat zijn behandeling hem inzicht heeft gegeven in zichzelf. 'In de jaren behandeling die ik hier mocht doorlopen heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik stond er verbaasd van hoe slecht ik mijzelf kende. Ondanks mijn kennis van o.a. gedragsproblemen had ik niet door wat er met mijzelf aan de hand was.'  'Ik wil hetgeen ik nu geleerd heb dan ook gebruiken om een bijdrage te leveren dat anderen niet dezelfde fouten maken als ik en dat het aantal slachtoffertjes van misbruik zoveel mogelijk word teruggebracht', aldus L.

 

 

Provincie:
Tag(s):