vrijdag, 8. maart 2013 - 23:21 Update: 03-07-2014 1:01

Beter FC Groningen niet beloont tegen NAC Breda

- [ELF-Voetbal] Het eerste duel van het 26ste Eredivisieweekeinde is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. FC Groningen was in eigen huis de betere tegen NAC Breda, maar slaagde er ondanks een fraaie treffer van Maikel Kieftenbeld niet in om met de overwinning aan de haal te gaan.

Tijdens de eerste helft viel er niet veel te genieten voor de supporters in de koude Euroborg. De grootste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen belandde een volley van Andraz Kirm op de paal. Even later was Michael de Leeuw gevaarlijk bij een scrimmage. De poging van de middenvelder annex aanvaller was echter niet opgewassen tegen de sterk keepende Jelle ten Rouwelaar. NAC was in tegenstelling tot de thuisploeg vrijwel niet gevaarlijk. Kort na de rust had Groningen wél geluk in de afwerking. Na slecht uitverdedigen van de bezoekers kwam het leer terecht voor de voeten van Maikel Kieftenbeld die met een geweldige knal zijn ploeg op voorsprong zette (1-0). Volgens Eredivisie Live ging het om een schot van 100 kilometer per uur. Enkele minuten later werkte NAC de achterstand alweer weg. Invaller Elson Hooi versierde een strafschop, die werd benut door Danny Buijs (1-1). In de slotfase gingen vooral de Noorderlingen op zoek naar de winnende treffer. De Leeuw miste een kopkans, terwijl Bacuna kort voor tijd enkele centimeters naast het doel schoot. Aangezien NAC geen aanstalten maakte om nog te scoren bleef het gelijk in Groningen. De ploeg van trainer Robert Maaskant stijgt hierdoor naar de negende plaats. De bezoekers hebben twee punten minder en staan twaalfde.