zaterdag, 20. april 2013 - 8:00 Update: 03-07-2014 0:59

Bewoners Boston kunnen weer opgelucht ademhalen na arrestatie

Bewoners Boston kunnen weer opgelucht ademhalen na arrestatie
foto van verdachten Boston aanslag | Bon
Foto: Bon
Boston

De politie in Boston heeft ook de tweede verdachte van de aanslagen bij de marathon in Boston aangehouden. Het gaat om de 19-jarige Dzjochar Tsarnajev.

Hij werd door een bewoner in een boot in een achtertuin gevonden. De politie omsingelde plek en er werd opnieuw over en weer geschoten. Uiteindelijk wist de politie hem te overmeesteren. Hij is zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis, meldt de politie.

Achtergrond

De twee verdachten van de bomaanslagen betreffen twee broers uit Tsjetsjenië. De Amerikaanse Veiligheidsdienst heeft dit vrijdag bevestigd tegenover de media.
Tijdens een eerder vuurgevecht tussen de politie kwam Tamerlan Tsarnaev om het leven. Eén agent kwam eveneens om het leven, een andere raakte zwaargewond.Het gaat om immigranten uit Tsjetsjenië van 19 en 20 jaar oud. Dzhokhar A. Tsarnaev en Tamerlan Tsarnaev zouden al zeker een jaar in Amerika hebben gewoond. De verdachten werd gesignaleerd in Watertown, een voorstand van Boston. Zij zaten in een SUV en nabij de campus van de MIT-University kwam het tot een vuurgevecht tussen de politie en de verdachten. Tevens gooide de verdachten enkele explosieven naar de politie.

Eén van de verdachten kon worden overmeesterd, maar overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens het ziekenhuis waren zijn verwondingen het gevolg van een explosie en kogels. Volgens onbevestigde berichten zou de man een bomgordel hebben gedragen. De andere dader (red. met witte pet op de foto) wist te ontkomen in een auto. Na een grote klopjacht is ook hij aangehouden.

De burgemeester van Boston van de stad is opgelucht nu ook de tweede verdachte is aangehouden. 'We got him'. De politie twitterde: CAPTURED!!! The hunt is over. The search is done. The terror is over. And justice has won. Suspect in custody.

 

Categorie:
Tag(s):