maandag, 8. april 2013 - 22:33 Update: 03-07-2014 1:00

Bezoek Vladimir Poetin rustig verlopen. Één arrestatie

Bezoek Vladimir Poetin rustig verlopen. Één arrestatie
Foto: Archief FBF.nl
Bezoek Vladimir Poetin rustig verlopen. Één arrestatie
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Het bezoek van de Russische premier Vladimir Poetin op dinsdag 9 april is rustig, waardig en ongestoord verlopen. Één man werd aangehouden, maar korte tijd later vrijgelaten. Dat maakt de politie bekend.

 

De president verbleef enkele uren in Amsterdam voor de opening van het Nederland-Ruslandjaar. Na zijn aankomst ging Poetin kort na het middaguur naar museum Hermitage waar hij een ontmoeting had met koningin Beatrix. Daarna stond in het Scheepvaartmuseum een overleg met premier Mark Rutte en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven op het programma. Rond het Scheepvaartmuseum werd door verscheidene organisaties geprotesteerd. De demonstraties verliepen zonder incidenten.

Aanhouding
Omstreeks 16.30 uur werd een 59-jarige Amsterdammer in de Torensteeg aangehouden door agenten uit de binnenstad op verdenking van een strafbaar feit. De man zou een beledigende tekst op zijn etalageruit hebben geschreven. Na overleg met het openbaar ministerie werd de man heengezonden, nadat bleek dat er geen sprake was van een strafbaar feit.

Provincie:
Tag(s):