zondag, 21. juli 2013 - 9:46 Update: 03-07-2014 0:54

Boete voor vakantiegangers met overbeladen caravan

Foto van auto met caravan | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Brielle

Om het aantal ongelukken met caravans en aanhangers te verkleinen, heeft de politie ook dit weekend weer controles uitgevoerd op en rond de N57. Agenten controleerden 153 campers, auto’s met caravan en/of aanhanger met boot. 61 bestuurders kregen een bekeuring, 18 bestuurders kregen een waarschuwing.

Dit weekend startte in de regio Midden-Nederland de zomervakantie. Traditiegetrouw houden agenten van de Zeehavenpolitie dit weekend in samenwerking met de Verkeerspolitie, ANWB en RDW controles op het recreatieverkeer op en rond de N57 richting Zeeland. Om de verkeersveiligheid te bevorderen zijn deze controles van te voren aangekondigd.

Opvallend was dat de overtredingen op beide dagen niet het zo zeer het gevolg waren van technische mankementen, maar voornamelijk het gevolg waren van menselijk handelen. Veel caravans waren overbeladen, vaak zelfs tot 150%. Naast overbelading troffen agenten veel onjuiste spiegels en niet goed bevestigde losbreekkabels. Overige overtredingen bestonden uit onjuiste papieren, rijden zonder rijbewijs of niet het juiste rijbewijs, verlopen APK, scherp uitstekende lading en losliggende lading.

Vrijdag zijn 75 campers en auto’s met caravan en/of aanhanger gecontroleerd onderaan de Harmsenbrug. 28 bestuurders kregen een bekeuring, waarvan 11 voor overbelading. Drie bestuurders kregen een waarschuwing (bijvoorbeeld bij overbelading van < 10%). Zaterdag zijn 78 campers en auto met caravan en/of aanhanger gecontroleerd en kregen 15 bestuurders een waarschuwing. 33 bestuurders kregen een bekeuring waarvan 25 voor overbelading.

De ANWB heeft in totaal 18 bestuurders kunnen helpen zodat men veilig naar de vakantiebestemming kon rijden. In veel gevallen ging dit om reparaties aan losbreekkabeltjes, verlichting, stekkers aansluitingen enz.

Provincie:
Tag(s):