vrijdag, 8. februari 2013 - 18:08 Update: 03-07-2014 1:02

Bolletjesslikker krijgt hartstilstand op A27

Bolletjesslikker krijgt hartstilstand op A27
Foto: fbf archief

Een 34-jarige man uit Antwerpen kreeg op vrijdagochtend bij een tankstation langs de A27 bij Hoogblokland een hartstilstand. In het ziekenhuis bleek dat hij een bolletjesslikker was en dat een bolletje was geknapt. Zijn toestand is nog steeds kritiek. Zijn 29-jarige reisgenote, eveneens uit Antwerpen, is aangehouden en de auto waarin zij reden is in beslag genomen.

De man kreeg ineens een hoge hartslag en begon zich opgefokt te gedragen, toen hij met de 29-jarige vrouw in een auto op de A27 reed. Omdat de 34-jarige onwel werd, stopte het tweetal bij het tankstation Scheiwijk en werd het alarmnummer gebeld. Agenten kwamen snel ter plaatse om hulp te bieden en werden geconfronteerd met de opgefokte man die plots een hartstilstand kreeg. De agenten gingen direct over tot reanimatie en werden daarbij geholpen door ambulancepersoneel dat ook snel ter plaatse was. Na de succesvolle reanimatie bracht de ambulance de 34-jarige met spoed naar het ziekenhuis. Daar bleek al snel wat de oorzaak van zijn onwelwording was, want tijdens de spoedoperatie bleek dat de man ruim 100 bolletjes cocaïne had geslikt. Een van de bolletjes was geknapt.

 

De 34-jarige man ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De 29-jarige vrouw waarmee hij op pad was, is aangehouden en de auto waarin zij reden werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie:
Blik op 112: