dinsdag, 16. april 2013 - 21:29 Update: 03-07-2014 0:59

Eén van de bommen Boston zat in snelkookpan

foto van bom in boston | Divers
Foto: Divers
Boston

Een van de bommen die bij de marathon in Boston ontplofte was gefabriceerd in een snelkookpan en verstopt in een zwarte rugzak.

Een van de bommen die bij de marathon in Bosten ontplofte was gefabriceerd in een snelkookpan en verstopt in een zwarte rugzak. Bij de ontploffing kwamen stukken metaal en kogeltjes vrij. Dat heeft nieuwszender CNN bij de federale ordediensten vernomen.
Volgens de nieuwszender is er een man gesignaleerd die met twee tassen dergelijke tassen liep. Officiële bevestiging hiervan is er nog niet. De bommen werd met behulp van een timmer tot ontploffing gebracht. Eerder werd gesproken dat de ontsteking op afstand werd bediend. 

De explosieven waren zeker niet groot en uit de eerste studie blijkt geen spoor van C-4 of ander explosief materiaal.

Er is op dit moment nog niemand aangehouden die verantwoordelijk is voor de aanslag. Bij de explosies kwamen drie mensen om, onder wie een 8-jarig jongetje die op zijn vader wachtte die meeliep in de wedstrijd. Meer dan 170 slachtoffers liepen verwondingen op en volgens verklaringen zouden tientallen mensen ledematen zoals een been of een voet verloren zijn door de gruwelijke aanslag.
 

Categorie:
Tag(s):