woensdag, 24. juli 2013 - 11:46 Update: 03-07-2014 0:54

Brand in winkel Nieuwegein na plofkraak

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwegein

Woensdagochtend hebben onbekenden een plofkraak gepleegd bij een pinautomaat van winkelcentrum Hoogezand in Nieuwegein. 'Door de plofkraak ontstond brand in een naastgelegen winkel', meldt de politie woensdag.

Rond 04.30 uur kreeg de politie de melding van een ram- dan wel plofkraak bij een pinautomaat bij winkelcentrum Hoogzandveld. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat er een auto vlak bij de gevel in brand stond en dat er een beginnende brand bij een naastgelegen winkel was. Gezien de brand werden meerdere bovenliggende woningen ontruimd.

EOD

Omdat er enkele draden uit de pinautomaat staken, stellen medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst een onderzoek in, voordat de omgeving vrij wordt gegeven. Uit onderzoek moet nog blijken of de verdachten geld buit hebben gemaakt. Vermoedelijk gaat het om meerdere verdachten die er op scooters vandoor zijn gegaan.

Getuigenoproep

Aan getuigen van de plofkraak en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het winkelcentrum Hoogzandveld wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Provincie:
Tag(s):