dinsdag, 2. april 2013 - 10:37

Buit door inbrekers klaargezet in weiland

Dorst

Drie verdachten van 20, 23 en 33 jaar uit Dordrecht, Oosterhout en Rijsbergen die vermoedelijk op inbrekerspad waren, zijn in het Brabantse Dorst opgepakt in de nacht van maandag op dinsdag rond 02.30 uur.

'Zij hadden hun buit klaargezet in een weiland bij de Steenovensebaan', meldt de politie dinsdag.

Alerte getuige
Surveillanten kregen vanuit de meldkamer te horen dat een alerte getuige een auto die daar niet thuis hoorde zag staan op een inrit van een woning aan de Steenovensebaan. Er waren drie mannen uitgestapt volgens de melder.

De agenten vatten post en zagen inderdaad drie mannen vanuit een weiland richting een op de inrit geparkeerde auto lopen en instappen. De personen in het voertuig werden staande gehouden en gefouilleerd maar er werd niets aangetroffen in de wagen.

Bij verder onderzoek kwam aan het licht dat er in het weiland onder andere een quad en paardrijdspullen stonden van een bewoner uit de straat.

De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging. Zij zijn ingesloten in het cellencomplex in Tilburg. Eén van hen gaf in eerste instantie ook nog een valse identiteit op, waarschijnlijk omdat hij nog 15 dagen celstraf open had staan.
Provincie:
Tag(s):