vrijdag, 5. april 2013 - 18:18 Update: 03-07-2014 1:00

Burgemeester weg om intimidatie en bedreiging van allochtone achterban

Gemeente Uithoorn
Foto: Gemeente Uithoorn

Burgemeester Dagmar Oudshoorn van Uithoorn heeft haar lidmaatschap van de PvdA opgezegd omdat ze zich niet kan vinden in het beleid van de partij ten aanzien van “uitwassen van de allochtone achterban”.

Oudshoorn blijft partijloos burgemeester. Oudshoorn zegt dit in NRC Handelsblad. In de krant stelt Oudshoorn ten tijde van haar functie als deelraadbestuurder in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord regelmatig te maken hebben gehad met intimidatie en bedreiging door de PvdA-achterban. Ook zegt ze dat Turkse partijgenoten haar bedreigden op het moment dat er over subsidies moest worden beslist. Ze heeft dit gemeld bij het partijbestuur, maar het werd goedgepraat of genegeerd, zegt ze.
Na een publicatie eerder dit jaar over vermeende vriendjespolitiek in Feijenoord, trok Oudshoorn opnieuw bij de partij aan de bel. "Het antwoord was uitermate teleurstellend", zegt Oudshoorn. "Men wilde niet in gesprek, het was een zaak van de afdeling".
De PvdA bevestigt dat Oudshoorn met voorzitter Spekman van de PvdA heeft gesproken. Volgens een woordvoerder was dit een goed gesprek. Oudshoorn denkt hier anders over en heeft haar lidmaatschap opgezegd. Ze blijft wel burgemeester van Uithoorn.
 

Provincie: