woensdag, 1. mei 2013 - 16:43 Update: 03-07-2014 0:58

Burgemeester Wolfsen stopt er mee

Foto van Aleid Wolfsen burgemeester Utrecht | Gem. Utrecht
Foto: Gem. Utrecht
Utrecht

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht stopt 1 januari. Hij heeft woensdag bekend gemaakt dat hij niet voor een tweede ambtstermijn kiest.

Woensdag informeerde hij het college van B&W en de fractievoorzitters van de gemeenteraad over zijn besluit. Eerder heeft hij zijn besluit kenbaar gemaakt aan de commissaris van de Koning van Utrecht, Roel Robbertsen.

Met het aflopen van de ambtstermijn is voor Aleid Wolfsen een natuurlijk moment aangebroken te stoppen. Wolfsen: "Ik vind het iedere dag opnieuw een groot voorrecht burgemeester te mogen zijn van deze prachtige stad en haar inwoners. Ook in de tijden van intensieve raadsdebatten over ingrijpende kwesties. Ik heb Utrecht voorgoed in mijn hart gesloten en ik blijf er ook graag wonen. Zes jaar is een mooie periode voor een functie in het openbaar bestuur. Uiteraard blijf ik mij tot 1 januari 2014 met volle inzet en plezier inzetten voor de belangen van Utrecht en de mensen die er wonen."

Wolfsen gaat zich na zijn burgemeesterschap beraden op een volgende stap in zijn loopbaan. Hij heeft al lang een wens om tussen twee functies in een periode te hebben waarin hij zijn agenda zelf kan bepalen, met meer tijd voor zijn naasten en meer vrijheid. Dat betekent dat hij het komende jaar niet volledig beschikbaar is voor de arbeidsmarkt en dus ook geen beroep doet op de wachtgeldregeling.

Aleid Wolfsen (1960) begon op 1 januari 2008 zijn werk als eerste burger van Utrecht. Voor zijn burgemeesterschap was hij bijna zes jaar lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Daarvoor werkte hij onder andere bij de Arrondissementsrechtbank als respectievelijk griffier in Zwolle, rechter in Amsterdam en later als vice-president in Haarlem.

Provincie: