dinsdag, 4. juni 2013 - 12:46 Update: 03-07-2014 0:57

Buurman & Buurman gaan het witte doek op

foto van Buurman & Buurman
Amsterdam

Producent Lemming Film werkt aan de eerste bioscoopfilm van het wereldberoemde duo Buurman & Buurman. Het scenario wordt geschreven door Kees Prins en Patrick Stoof en de film zal in Nederland en in diverse andere landen op het grote doek verschijnen.

“Wij zijn buitengewoon trots dat we de internationale rechten hebben verworven om de speelfilm te maken over deze eigenzinnige buurmannen. De serie is aan bijna 20 landen verkocht en er is momenteel grote internationale interesse voor de film.” aldus producent Derk-Jan Warrink van Lemming Film.

De poppenanimatieserie Buurman & Buurman is in 1976 in Tsjechië ontstaan als Pat & Mat en van de serie zijn meer dan 80 afleveringen gemaakt. De VPRO zendt sinds 1986 de Nederlandse versie uit, waarbij Simon van Leeuwen en Kees Prins de buurmannen van stemmen voorzien.

Derk-Jan Warrink over het script: “Kees en Patrick werken volop aan het script. Eén tipje van de sluier: de Buurmannen gaan op reis. Het wordt een echte roadmovie met veel pech onderweg, maar gelukkig weten de vrienden altijd een oplossing te vinden - A je to!" Naar verwachting draait Buurman & Buurman de film in 2015 in de bioscoop.

Provincie:
Tag(s):