vrijdag, 13. december 2013 - 16:38 Update: 03-07-2014 0:47

Campagne Aandacht AUB van KWF gestopt na kritiek

Foto van ziekenhuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vanwege felle kritiek die losbarstte nadat KWF Kankerbestrijding de campagne ‘Aandacht AUB’ online had gelanceerd heeft KWF besloten de campagne direct te stoppen. Dit meldt KWF vrijdag.

‘We hebben geconstateerd dat de campagne ‘Aandacht AUB’  op dit moment meer verwarring dan duidelijkheid schept en daarom haar doel voorbij dreigt te schieten. Daarom hebben we besloten de campagne stop te zetten’, laat KWF op haar website weten.

YouTube
Bij de campagne horen 8 comedy-filmpjes die op YouTube te zien waren waarin op een sterk uitvergrootte wijze de omgang tussen kankerpatiënten en het zorgpersoneel ‘op hilarische wijze’ in beeld moest worden gebracht.


Bedoeling hiervan was om artsen en verpleegkundigen te confronteren hoe je absoluut niet met kankerpatiënten moet omgaan. Dit schoot bij veel mensen echter in het verkeerde keelgat.

’De campagne is zorgvuldig getest en in samenspraak met patiënten en zorgverleners ontwikkeld. Wij staan achter de intentie van de campagne, maar de huidige reacties maken dat wij dit besluit nemen’, aldus KWF.

KWF heeft de campagne en de filmpjes vrijdag verwijderd. 

 

 
Provincie:
Tag(s):